SBS maakt zich geen zorgen over Celblok H

Het gaat niet zo best met de kijkcijfers van Celblok H. Die dalen namelijk. Maar SBS 6 maakt zich voorlopig geen zorgen over de gevangenisserie.

In vorige seizoenen scoorde Celblok H (foto: Barbara Pouwels als Agnes Brinkhorst) de pannen van het dak. Vorig jaar trok de reeks waarin Isa Hoes een levenslange straf uitzit nog gemiddeld 1 miljoen kijkers. Maar sinds de start van seizoen 4, twee weken geleden, is de klad erin gekomen. De eerste aflevering van Celblok H trok op 9 januari een teleurstellende 631.000 liefhebbers en bij de tweede aflevering bleven daar 514.000 van over. 

Uitgesteld kijken

Maar volgens SBS 6 is er bij monde van woordvoerder Jaap Paulsen niet veel aan de hand. In het AD zegt hij dat zorgen in het AD. Volgens Jaap kijken er simpelweg veel meer mensen via uitgesteld kijken. Dat meegerekend keken in totaal 840.000 mensen naar de eerste aflevering van Celblok H.

Online

En dan heb je ook nog de mensen die online terugkijken of vooruitkijken. Zij worden nergens geregistreerd. Jaap: „Daar heb je ook nog meer dan 100.000 mensen die daar op klikken. Er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden. Ook vergeleken met vorig jaar.” Toch komt alles bij elkaar opgeteld Celblok H nog steeds onder de cijfers van vorig jaren uit. Maar het seizoen is nog kort, wie weet hadden sommige kijkers nog niet in de gaten dat de serie alweer begonnen is.

Meer over:

Reageren