Schokkende dood in Moordvrouw

12 februari 2018 11:57 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten www.williamrutten.com

Fans van Moordvrouw werden opgeschrikt door een shockerende twist: een van de geliefde personages kwam in de aflevering van gisteravond te overlijden. Het personage behoorde al vele seizoenen tot de hoofdcast. Fans en de acteurs zelf zijn in tranen.

“Ik ben net vermoord,” lacht Fockeline Ouwerkerk door haar tranen heen. Haar personage Liselotte van Kempen werd in het zevende seizoen geheel onverwachts vermoord door slechterik Polaris. De actrice plaatste een filmpje op haar social media-accounts samen met collega Wendy van Dijk, die de rol van rechercheur Fenna Kramer vertolkt. “In het echt ben ik er dus nog, maar niet meer in Moordvrouw.” Collega Wendy drukt een kus op haar wang terwijl Fockeline moet huilen.

Wendy van Dijk

In de serie is personage Fenna ontroostbaar als ze ontdekt dat haar collega is overleden, maar ook Wendy van Dijk zelf is aangedaan. “Wij konden het zelf helemaal niet aan, ik moest de hele tijd huilen, maar dat maakt het wel echt,” zegt ze. In de aflevering komen de rechercheurs meesterhacker Polaris steeds dichter op het spoor. Als Fenna en Liselotte hulp verlenen na een aanslag in een tunnel, geeft Polaris Liselotte een dodelijke injectie.

Twitter

Fans op social media zijn aangedaan door het nieuws. “Wie vond het een goed idee om Liselotte uit de serie te schrijven?” vraagt een fan zich af. Eerder werd personage Menno de Waard (Porgy Franssen) al vermoord in de serie. Ook acteurs uit de serie zelf reageren. “Revenge for Liselotte is the only thing on my mind right now,” tweet Achmed Akkabi, die rechercheur Bram speelt in Moordvrouw.

 

Fockeline

Fockeline bedankt de fans voor hun reacties na haar onverwachte vertrek. “Wat een overweldigende lieve en verdrietige reacties... dank je wel voor het trouwe kijken!” Ze laat ook weten dat ze de rol, die ze sinds seizoen twee vertolkte, met heel veel liefde gespeeld heeft. “Ik zal ’t nooit vergeten.”

Lees ook: Achmed Akkabi over Moordvrouw: “Bij het einde van het zesde seizoen hadden ze ook kunnen zeggen: hier stopt het.”

Meer over