Seizoen 3 van The Bridge in de maak

10 juli 2014 11:59 | tv-serie | Door Televizier

De spannende Zweeds/Deense thrillerserie The Bridge krijgt een 3de seizoen. Saga doet weer mee, maar waar is Martin? Dat zien we pas in 2015.

The Bridge is een van de spannendste tv-series uit Scandinavië, met in de hoofdrol een boeiend politieduo. De Zweedse Saga (Sofia Helin) is een in zichzelf gekeerde speurneus die moeite heeft om met andere mensen om te gaan. Martin (Kim Bodnia) is een joviale agent uit Denemarken die dat juist wel kan. Samen sporen ze schurken uit de buitencategorie op. 

De verhalen van de twee eerste seizoenen zijn spannend, de sfeer is Scandinavisch-donker. Een gouden combinatie die The Bridge veel fans opleverde.

Wachten tot 2015 op seizoen 3 van The Bridge

The Bridge wordt wereldwijd zo goed gewaardeerd, dat er zowel een Franse als een Amerikaanse remake van het eerste seizoen gemaakt is. Deze twee waren alleen niet zo succesvol als het Deens/Zweedse orginineel, dat nog een geslaagd vervolgseizoen kreeg. 

En nu is ook een derde seizoen in de maak. Schrijver Hans Rosenfeldt onthulde eerder dit jaar dat de opnames in september 2014 van start gaan, zodat de serie in de herfst van 2015 klaar is voor uitzending. Waarschijnlijk duurt het daarna nog een hele tijd voordat wij er ook in Nederland van kunnen genieten. Helaas.

Martin niet terug in The Bridge?

Onlangs werd onthuld dat Martin, de Deense helft van het politieduo, niet terugkeert in het nieuwe seizoen. De twee hoofdrolspelers hebben verklaard dat het derde seizoen vooral om Saga zal draaien. Zij kan erg moeilijk met mensen omgaan en wanneer haar grote vriend wegvalt, krijgt ze het helemaal moeilijk.

Het duo suggereert trouwens dat we Martin ooit nog terug kunnen zien, dus wie weet wat er echt staat te gebeuren. 

Lees ook de dvd-review van seizoen 1 van The Bridge.

Meer over