Set van Nieuwe tijden onthuld bij Koffietijd

24 mei 2016 10:35 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Een primeur bij Koffietijd: tussen neus en lippen door werd de set van GTST spinoff Nieuwe tijden onthuld door hoofdrolspeler Ferry Doedens. 

Ferry was samen met Tim Douwsma te gast om te praten over Nieuwe tijden, dat tijdens de zomerstop op het tijdstip van GTST gepland staat. Momenteel zijn ze nog druk met de opnames en die blijken behoorlijk intensief. GTST heeft een cast van 20 acteurs, waardoor de werkdruk wat verdeeld is. Nieuwe tijden telt 9 personages, om daar vijf afleveringen mee te vullen moeten de acteurs flink aanpoten en zijn 25 scenes per week geen uitzondering.

Afbeelding

Jette van der Meij

Als ouwe rot in het soapvak ontfermt Ferry zich op de set over de nieuwkomers die af en toe nog moeite hebben met het tempo of moeten wennen aan zaken als belichting en de vaak wisselende choreografie van bepaalde scenes. Hij onthulde lachend dat 'ie zich inmiddels de Jette van der Meij van Nieuwe tijden voelt. 

Studentenhuis

Nieuwe tijden speelt zich af in Utrecht, kon het duo vertellen. Alles draait om de bewoners van een studentenhuis in het hartje van de stad waar Lucas Sanders (Ferry Doedens) zijn intrek heeft genomen. Een van zijn medebewoners is Bobby, gespeeld door Tim Douwsma. Hij omschrijft zijn personage als een jongen die van sporten houdt maar daar een beetje in doordraaft. Op de vraag van presentatrice Pernille of dit betekende dat hij ook vaak zonder shirt te zien is kon de Friese hunk slechts betekenisvol glimlachen.

Nieuwe tijden set

Ook hadden de acteurs een filmpje meegebracht met backstagebeelden. Daarop is de woonkamer van het studentenhuis te zien. Het lijkt erop dat de bewoners deze maand de elektriciteitsrekening niet betaald hebben, want het is wel érg donker op de set.

Afbeelding

 

Meer over