Sherlock krijgt droevig vierde seizoen

21 november 2014 17:16 | tv-serie | Door Televizier

© Hartswood Films

Het vierde seizen van de BBC-serie Sherlock, waarin Benedict Cumberbatch de titelrol vertolkt, belooft geen vrolijke bedoeling te worden.

De BBC komt pas in 2016 met het vierde seizoen van Sherlock, maar het scenario is al geschreven. Schrijver Mark Gatiss vertelt in een interview met RadioTimes dat er tragische gebeurtenissen aan zitten te komen."Er zal wel weer iets heftigs gebeuren, ja", aldus Gatiss. 

Sherlock

Sherlock is een moderne vertolking van het originele detectiveverhaal. "Het is niet zo dat als iets in de oude Sherlock Holmes-verhalen staat, het meteen in de moderne Sherlock-serie zit. We hebben zelfs de ouders van Sherlock en Mycroft Holmes laten zien, dat is volgens mij niet eerder gebeurd", vertelt Mark Gatiss.

BBC

Benedict Cumberbatch is momenteel een van de populairste acteurs ter wereld, maar het scheelde niet veel of hij speelde geen rol in Sherlock. Bij de BBC vonden ze hem niet knap genoeg De makers van Sherlock moesten praten als brugman om de zender te overtuigen van de kwaliteiten van de 37-jarige acteur. 

Benedict Cumberbatch

Zelf was Benedict ook niet meteen overtuigd toen hij werd gevraagd voor de rol van bekendste detective ooit. ‘'Ik vond het nogal goedkoop en afgezaagd klinken, als een manier om veel geld te verdienen. Pas toen ik het script las, werd ik verliefd op de serie.”  Datzelfde gold voor het publiek. Vanaf de eerste aflevering was deze moderne Sherlock een klassieker.

Het duurt dus nog wel even voordat het vierde seizoen van Sherlock wordt uitgezonden. Gelukkig maakt de BBC-serie Luther binnenkort een comeback.

Meer over