Sofia Vergara best betaalde tv-actrice van 2017

27 september 2017 11:42 | tv-serie | Door Televizier

© ABC

Sofia Vergara verdiende het afgelopen jaar 41,5 miljoen dollar, daarmee is ze voor het zesde achtereenvolgende jaar de best betaalde tv-actrice van de hele wereld.

Die 41,5 miljoen (35,3 miljoen euro) is wel voordat de belastingdienst aan de deur is geweest, maar dan nog zouden wij heel blij zijn met een dergelijk salaris. Slechts een kwart van die 41,5 miljoen is Sofia's salaris van haar rol als Gloria in Modern family, meer dan de helft is afkomstig uit reclame, promotieactiviteiten, spreekbeurten en filmrollen.

Kaley Cuoco

Op de tweede plek staat Kaley Cuoco (Penny in The big bang theory) die per aflevering van de comedyserie 1 miljoen op haar bankrekening krijgt bijgeschreven. In totaal 26 miljoen dollar (22.6 miljoen euro). Dat is dubbel zoveel als Sofia Vergara, maar Kaley schnabbelt daarnaast bijna niet.

Ellen Pompeo

Er zijn ook tv-actrices die het afgelopen jaar geld moesten inleveren maar vast toch nog kunnen rondkomen. Mindy Kaling van The office en Ellen Pompeo uit Grey's anatomy verdienden dit jaar beiden 13 miljoen dollar en komen op een gedeelde plaats 4 uit, Mariska Hargitay van Law & order: SVU zakte van 14,5 miljoen naar 12,5 miljoen.

Meer over