SpangaS verhuist naar een nieuwe school

7 juli 2014 10:31 | tv-serie | Door Televizier

© NCRV / Annemieke van der Togt

Het Spangalis College wordt getroffen door bezuinigingen. In het nieuwe seizoen verhuizen de leerlingen naar een nieuwe school, die koud en kil is. Gelukkig komen Lef en Juliette de klassen versterken.

De leerlingen van het Spangalis College keren op maandag 1 september terug om aan een nieuw schooljaar te beginnen. Maar dan wel op een nieuwe locatie... Vanwege bezuinigingen starten Eman, Meral, Bodil en co. in een kaal en kil gebouw. Gaat dat wel goed komen?

Nieuwe leerlingen: Lef en Juliette

Zowel in de onder- als in de bovenbouw begint bij de start van seizoen acht van SpangaS een nieuwe leerling. Lef komt in de klas van Eman, Meral, Renée en Bodil. En Juliette start in de bovenbouw in de klas van Raaf, Abel, Charley en Tinco.

Verhaal seizoen 8 van SpangaS

Voor de nieuwe leerling Lef is het moeilijk te begrijpen waarom de leraren op het Spangalis niet wat strenger zijn. Lef wordt thuis door zijn vader namelijk gedisciplineerd en streng opgevoed. Op het Spangalis krijgt hij meer vrijheid. Lef zal zijn grenzen gaan verleggen.

De andere nieuwe leerlinge Juliëtte heeft vrij snel nieuwe vrienden op school, maar wordt onzeker als iedereen haar ziet als een meeloper. Juliëtte probeert haar eigen identiteit te vinden, maar dat is niet gemakkelijk.

Ernstige ziekte op het Spangalis College

En er is vreselijk slecht nieuws voor één van de leerlingen van het Spangalis College. Deze leerling krijgt te maken met de levensbedreigende ziekte kanker.

Dit keiharde, slechte nieuws maakt veel los bij alle leerlingen op school, de familie, de klasgenoten en beste vrienden. Hoe ga je om met het feit dat een leeftijdsgenoot doodziek is? 

En... de liefde!

Op het Spangalis College ontstaan er dit schooljaar weer veel liefdes. Tinco wordt op slag verliefd op Nenet. Zij palmt Tinco helemaal in en blijkt daar zó overtuigend goed in te zijn, dat Tinco in een val trapt.

Renée wordt tot over haar oren verliefd op een topsporter die onbereikbaar is, omdat hij voor zijn sport kiest. 

En Raaf wordt tegen beter weten in verliefd, want voelt zichzelf direct beperkt in zijn vrijheid.

Goed nieuws voor de fans van SpangaS: hierna volgt zeker nog seizoen 9. En een bioscoopfilm is ook al in de maak

Meer over