Spoiler: Hoe werd de seizoensfinale van Game of Thrones gemaakt?

27 juli 2016 09:18 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot YouTube rspvfx

Het zesde seizoen van Game of Thrones zit er alweer een tijdje op. Het wachten op het zevende seizoen gaat nog lang duren, dus om fans tegemoet te komen, bieden we hieronder een kijkje achter de schermen van de seizoensfinale. Wie de aflevering nog niet heeft gezien, let op: de beelden bevatten spoilers over het verhaal.

In de laatste aflevering van het seizoen was te zien hoe Cersei Lannister de Iron Throne voor zich opeiste. Om dit te bewerkstelligen, blies ze de Great Sept of Baelor op, de plek waar haar vijanden zich hadden verzameld.

Animatie

Om de aflevering tot leven te brengen, kreeg Rising Sun Pictures de opdracht om King's Landing, de hoofdstad van de zeven koninkrijken, te repliceren. Maar hoe werd dit kunstje geflikt? Bovenstaande video biedt een inzicht in de technieken die de makers hebben toegepast. Nogmaals let op, de beelden bevatten spoilers. 

Lang wachten

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat het zevende seizoen van Game of Thrones nog even op zich laat wachten. Om de benodigde winterse omstandigheden te kunnen filmen, moeten cast en crew wat langer wachten met de opnames. Hierdoor begint het seizoen niet in april. 

Meer over