Spraakmakend televisiespel Hunted naar Nederland

In de spelshow Hunted draait het om de vraag of het mogelijk is een maand lang van de aardbodem te verdwijnen. Tijdens deze vlucht worden kandidaten opgejaagd door veiligheidsexperts.

Dit najaar is op NPO 3 het nieuwe televisieprogramma Hunted te zien. Hunted was al een groot succes op het Britse Channel 4. In dit programma worden kandidaten opgejaagd door een fictieve geheime dienst. 

Op de vlucht

Als de kanditaten 1 maand lang uit handen weten te blijven van deze fictieve geheime dienst, winnen ze een geldbedrag. De mensen die zich opgeven voor het programma kunnen op ieder moment door de programmamakers gebeld worden met de opdracht om hun gewone leven voor een maand vaarwel te zeggen. Ze moeten dan van het ene op het andere moment van de radar verdwijnen en tijdelijk alles achterlaten. 

Klopjacht

Hierop volgt een klopjacht waarbij ze opgejaagd worden door een team van veiligheidsexperts. De experts spreken met familie en vrienden van de kandidaten, doen huiszoekingen, doorpluizen mobiele telefoon- en sociale mediaverkeer en bekijken de beelden van beveiligingscamera's. 

Keerzijde

Een van de vier Britse winnaars die uit handen wist de blijven van de veiligheidsexperts, Emily Dredge, vertelt naderhand dat ze paranoia werd tijdens het spel. Emily dacht dat iedereen achter haar aan zat. Zelfs toen de show afgelopen was, had ze nog last van slapeloze nachten en paniekaanvallen. De Britse ging daarom naar een therapeut zodat ze haar normale leven weer op kon pakken.

Format

Hunted wordt gepresenteerd als een sociaal experiment waarbij het de vraag is of het in deze tijd nog mogelijk is om te verdwijnen en of privacy eigenlijk nog wel bestaat. De rechten zijn niet alleen aan Nederland, maar ook aan Denemarken, China, Spanje en de Verenigde Staten verkocht.

 

Meer over:

Reageren