Stephen Fry vertolkt Britse premier in 24: Live Another Day

28 januari 2014 15:15 | tv-serie | Door Televizier

Stephen Fry heeft een rol te pakken in het nieuwe seizoen van 24. Hij speelt de Britse minister-president. De acteur en presentator bevestigde het nieuws op Twitter.

Stephen kruipt in de huid van Trevor Davies, een sterke en charismatische leider. Dat zal ook wel moeten, want de Britse premier heeft op z’n zachtst gezegd een nogal moeizame relatie met de Amerikaanse Minister van Defensie Heller.

Premiere

Op 5 mei 2014 debuteert 24: Live Another Day op FOX. De serie bestaat uit twaalf afleveringen waarin veel oude en nieuwe gezichten te zien zijn. Zo maken Yonne Strahovski (Chuck, Dexter), Giles Matthey (True Blood), Gbenga Akinnagbe (The Wire), Michael Wincott (Hitchcock) en Judy Davis (Who Dares Wins) hun opwachting.

Stephen Fry

Stephen Fry is bij het grote publiek bekend van talloze films en tv-series. Zo was hij te zien in de tv-series Blackadder en Bones, en in films als A Fish Called Wanda, Sherlock Holmes en The Hobbit: The Desolation of Smaug. Daarnaast is de acteur documentairemaker. Zijn meest recente werk, Out There, belicht homoseksualiteit wereldwijd. Deze foto is van het programma Stephen Fry in America, dat hij voor de BBC maakte.

Nieuw avontuur

24 keert na vier jaar afwezigheid terug op televisie. In 24: Live Another Day reist actieheld Jack Bauer naar Londen. Het nieuwe avontuur is weer een spannende race tegen de klok, maar met het grote verschil dat Jack nu slechts 12 in plaats van 24 uur heeft om de wereld te redden.

Kiefer Sutherland

Fans mogen met name producent Howard Gordon (Homeland) bedanken voor de terugkeer van hun favoriete serie. Het plan lag eerder op tafel, maar werd in de ijskast gezet omdat hoofdrolspeler Kiefer Sutherland een rol speelde in de tv-serie Touch. Nu die serie na twee seizoenen is gestopt, was er ruimte voor een terugkeer van 24.

Prijzen

24 was sinds 2001 acht seizoenen lang te zien op FOX. De actieserie werd in totaal maar liefst 73 keer genomineerd voor een Emmy Award. In 2006 ontving 24 een Emmy Award voor ‘beste drama’. In hetzelfde jaar werd Kiefer Sutherland voor zijn rol als Jack Bauer bekroond met een Emmy voor ‘beste hoofdrolspeler’.

Meer over