Stormachtig einde voor Dexter in allerlaatste aflevering

Na acht bewogen seizoenen komt Dexter ten einde. De rossige seriemoordenaar wil samen met zijn vriendin Hannah en zoon Harrison vluchten naar Argentinië, maar dat heeft nog heel wat voeten in aarde.

Ten eerste zit privédetective Jacob Elway achter Hannah aan, en het is daardoor lastig om haar ongezien het vliegtuig in te krijgen. Bovendien is er noodweer op komst, waardoor het nog maar de vraag is of er überhaupt vliegverkeer vanaf de luchthaven van Miami mogelijk is.

Debra

Laatste complicatie is dat Dexter niet weet dat zijn stiefzus Debra is neergeschoten en zwaargewond in het ziekenhuis ligt. De man die hiervoor verantwoordelijk is loopt nog vrij rond. Kan Dexter als hij dit hoort de verleiding weerstaan om achter hem aan te gaan?

Dexter

Met deze aflevering van Dexter komt de serie over de seriemoordende forensisch analist Dexter Morgan tot een einde. Leeft hij met zijn zoon en zijn grote liefde nog lang en gelukkig in Argentinië, blijft hij in Miami om door te gaan met zijn moordlustige praktijken of hebben de makers nog een ander einde aan de serie gebreid?

Slot

Een ding is zeker: veel media waren niet te spreken over de slotaflevering. 'Het beroerdste slot van een tv-serie sinds Seinfeld', meldde de Britse krant Daily Mail na de uitzending. Sommige fans vonden echter dat Dexter wel een waardig einde had gekregen.

Op de redactie van Televizier zijn er voor- en tegenstanders van het einde van de serie. En eerlijk is eerlijk: de tegenstanders zijn veruit in de meerderheid. Maar oordeel vanavond vooral zelf.

De slotaflevering van Dexter, 28 januari 2014, 23.10 uur op Nederland 3.

Meer over:

Reageren