The Beast: De laatste klus van Patrick Swayze

17 Januari 2014 16:02 | tv-serie | Door Televizier

De misdaadserie The Beast zou het laatste kunstje worden van Patrick Swayze; tijdens de opnamen van dit eerste seizoen overleed hij. Swayze speelt een bikkelharde rechercheur met een heleboel vijanden.

Een van de mensen die een grondige hekel aan deze Charles Barker heeft, is zijn jonge partner Ellis Dove (Travis Fimmel). De onervaren undercoveragent mag niets doen en niets zeggen. Als hij dan eindelijk wél tot actie mag overgaan, dan doet hij het fout.

Dubbelleven

Nu moeten de twee gezamenlijk een illegaal wapennetwerk oprollen. Dat lukt, maar het dubbelleven valt Ellis zwaar. Als hij dan ook nog eens door Interne Zaken wordt benaderd om zijn partner te bespioneren, dan lijkt het de rookie allemaal te veel te worden. Wie kan hij nog vertrouwen?

Roemeen

In de derde aflevering van seizoen 1 verdenkt de FBI de Roemeen Roman Petrescu van mensenhandel, maar zijn diplomatieke status maakt hem onschendbaar en dus ongrijpbaar. Charles Barker (Patrick Swayze) gaat undercover om hem in de val te lokken.

Moeder en zoon

Charles’ partner Ellis (Travis Fimmel) krijgt ondertussen een verhouding met een van Petrescu's prostituees, Nadia (Angela Gots). De vrouw blijkt een zoontje te hebben, maar die is door Petrescu verkocht op de zwarte markt. Hij zou elders in de VS bij adoptieouders leven. Ellis is vastbesloten om moeder en zoon met elkaar te verenigen.

Corrupt?

Ondertussen hijgt Ray in zijn nek: hij zet Ellis onder druk om Charles Barker voor eens en altijd ten val te brengen. Maar Ellis twijfelt nog steeds of zijn baas wel zo corrupt is als Interne Zaken doet voorkomen.

Swayze

Hoewel Patrick Swayze het gezicht van The Beast is, is zijn rol aanzienlijk kleiner dan die van Travis Fimmel. En dat is niet verwonderlijk, gezien de slechte fysieke staat waarin de acteur verkeerde. Na dertien afleveringen werden de opnamen van The Beast gestaakt. Patrick Swayze overleed drie maanden later, op 14 september 2009, aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

The Beast, 23.30 uur (RTL 7).

Meer over