The Big Bang Theory-acteurs willen flinke salarisverhoging

20 september 2013 10:07 | tv-serie | Door Televizier

De drie hoofdrolspelers uit de comedyserie The Big Bang Theory, Johnny Galecki, Jim Parsons en Kaley Cuoco, zijn in onderhandeling over een flinke salarisverhoging.

De drie acteurs, die respectievelijk de rollen van Leonard, Sheldon en Penny spelen, verdienen momenteel 325.000 dollar (244.000 euro) per aflevering. Dat vindt het trio blijkbaar niet genoeg, want volgens The Hollywood Reporter eisen ze ieder 500.000 (370.000 euro) dollar per aflevering.

The Big Bang Theory

Eén aflevering van The Big Bang Theory duurt ongeveer twintig minuten. Op 26 september 2013 start het zevende seizoen van de comedy over de nerds Leonard en Sheldon en hun sexy buurvrouw Penny. Wegens het grote succes van de serie vinden de acteurs een loonsverhoging wel op zijn plaats.

Howard en Raj

Simon Helberg (Howard) en Kunal Nayyar (Raj) zijn ook al vanaf het eerste uur deel van de cast. Toch verdienen zij aanzienlijk minder dan de rest en zijn daarom ook in onderhandeling over hun salaris.

De nieuwste aanwinsten van de show Melissa Rauch (Bernadette) en Mayim Bialik (Amy) verdienen momenteel ‘slechts’ tussen de 15.000 en 22.500 euro per aflevering. Logischerwijs zien zij een loonsverhoging ook wel zitten. Daarin zijn ze ambitieus: Rauch en Bialik willen graag het dubbele salaris.

Friends

De populaire serie Friends haalde destijds een soortgelijk trucje uit. In het zesde seizoen kregen zij 125.000 dollar per aflevering, dat liep in het zevende seizoen op tot 750.000 dollar om uiteindelijk in de laatste seizoenen één miljoen dollar per aflevering te ontvangen.

In Nederland wordt The Big Bang Theory sinds 2009 uitgezonden door Veronica om 20.00 uur.

Meer over