The Big Bang Theory-sterren leveren geld in

1 maart 2017 10:14 | tv-serie | Door Televizier

© Warner/ORF

De contractonderhandelingen voor het elfde en twaalfde seizoen van de serie The Big Bang Theory zijn nog volop in gang. In plaats van een hoger salaris, hebben de castleden een financieel stapje terug gedaan om hun collega’s te ondersteunen. 

En dat is niet de minste toegeving. Volgens Variety zijn Jim Parsons (dr. Sheldon Cooper), Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard) en Kunal Nayyar (Rajesh) bereid om per aflevering ieder 100.000 dollar in te leveren. Zo komt een budget vrij voor een enorme salarisverhoging voor collega’s Melissa Rauch en Mayim Bialik.

Miljoen per aflevering

Melissa en Mayim kregen in het derde seizoen in de komedie een bijrol. Hun personages Bernadette en Amy zijn inmiddels een vast onderdeel van de serie, maar dat was nog niet te merken in hun salaris. Zij verdienden ‘maar’ 200.000 dollar per aflevering. De originele cast hoeft niet op een houtje te bijten. Ze gaan dan wel een tonnetje omlaag, maar verdienen nog steeds 900.000 dollar per aflevering.

Gulle donaties

Mochten de twee actrices ieder de helft ontvangen van de gulle donaties van hun collega’s, dan strijken zij toch mooi 21 miljoen dollar op voor de komende 48 afleveringen.

Spekkoper

De cast van The Big Bang Theory krijgt het meest betaald van alle acteurs en actrices in Amerika. Acteur Jim Parsons is spekkoper. Voor zijn rol als Sheldon ontving hij in 2015 29 miljoen dollar. Modern Family actrice Sofia Vergara verdient ook niet gek net als de rest van de cast. De acteurs van de komedie willen wel meer geld zien voor het komende seizoen.

Lees ook: The Big Bang Theory nog zeker twee seizoenen door

Meer over