The Bold verder zonder Ridge

20 juli 2014 09:30 | tv-serie | Door Televizier

© Bell Inc

Kijk nog maar goed naar hem. Dit najaar wordt Ronn Moss na ruim 25 jaar trouwe dienst in The Bold and the Beautiful ook bij ons vervangen door een nieuwe Ridge. Een passend eerbetoon aan een soap-icoon.

De machtige kaaklijn, de immer onberispelijke haardos, de donkerbruine stem, het goddelijke lichaam: als iemand zich een soaphunk mag noemen, is het Ronn Moss. Meer dan 25 jaar speelde hij met glans de rol van modemagnaat Ridge Forrester in The Bold and the Beautiful.

Ron Moss

In september 2012 verdween hij op de Amerikaanse televisie van het toneel dat hem roem en rijkdom bracht. Zijn fans in Nederland, waar we twee jaar achterlopen, kunnen zich nog tot komend najaar aan hem vergapen. Daarna moeten ook zij het stellen zonder de man die model had kunnen staan voor Ken, de hoekige verloofde van aankleedpop Barbie. Het betekent het einde van een legendarisch soap-icoon.

The Bold and the Beautiful

Wat de scenarioschrijvers van The Bold sinds 1987 allemaal voor zijn personage uit de mouw hebben geschud, grenst aan het onbeschrijflijke. De biografie van Ridge Forrester is een opeenstapeling van onwaarschijnlijkheden, romances, intriges en noodlottige wendingen. Geen wonder dat hij zijn wenkbrauwen van verbazing vrijwel continu tot aan de haargrens optrok.

Brooke

De rode draad in het levensverhaal van Ridge vormt zijn liefde voor Brooke Logan, de blonde beauty met wie hij zes keer trouwde en van wie hij even zo vaak scheidde. Voor de niet minder mooie Taylor Hayes had hij eveneens een zwak, maar haar gaf hij slechts twee keer zijn jawoord.

Thorne

Dan was er de rivaliteit met zijn halfbroer Thorne die (uiteraard) ook op Brooke en Taylor viel. Weinig bleef hem bespaard. Thorne joeg hem een kogel door het hoofd en hij zag geen steek meer na een explosie in het lab. Verder raakte hij gewond door een aanvaring met een zwaard, werd hij ontvoerd, viel hij in een brandende oven, bevroor hij bijna toen hij zat opgesloten in een mijngang, kreeg hij een hartaanval, probeerde Rick (zoon van Brooke en Eric) hem te wurgen en ontdekte hij dat Eric Forrester niet zijn biologische vader was.

Ridge Forrester

Maar Ridge kon ook uitdelen. Zo sloeg hij Brooke in een aanval van razernij bewusteloos en duwde hij haar het zwembad in, randde hij haar aan en deelde hij her en der flinke tikken uit aan zijn vijanden. Het  schokkendst vond Ronn Moss de verhaallijn waarin Ridge en zijn vermeende dochter Bridget in een boshut amoureuze gevoelens voor elkaar krijgen. ‘’Dat had iets incestueus, al wisten ze dat Eric haar echte vader was”, zegt hij. ‘’Ik voelde me er ongemakkelijk bij. Het engste was dat de helft van de kijkers het nog leuk vond ook.”

Wedergeboorte

De 62-jarige acteur stapte uit de serie omdat hij meer wilde verdienen dan de producent wilde betalen. Bovendien zou hij na een ernstig auto-ongeluk het licht hebben gezien. Dat hij en zijn vrouw de crash overleefden, was een teken dat hij nieuwe uitdagingen moest zoeken. Zijn ‘wedergeboorte’, zoals hij het noemt, leidde tot de talkshow Ronn’s garage en een comeback met zijn rockband Player.

Kaaklijn

Hoe Ridge uit de soap is geschreven, weten we over een week of negen. Het is geen geheim dat er een zevende huwelijk met Brooke op stapel staat. Maar dat garandeert geen happy end. In Amerika is inmiddels de nieuwe Ridge geïntroduceerd: Thorsten Kaye. Hij is 14 jaar jonger, maar kan niet tippen aan de machtige kaaklijn en de acrobatische wenkbrauwen van Ronn Moss.

Taylor is nog altijd de mooiste vrouw in de soapserie.

Meer over