The Get Down wordt duurste Netflix-serie ooit

28 juli 2016 09:18 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot YouTube Netflix US & Canada

Vooralsnog is Marco Polo met een budget van negentig miljoen dollar de duurste Netflix-serie, maar daar komt spoedig verandering in. The Get Down, een nieuwe serie over de opkomst van de hiphop-cultuur in de jaren zeventig, heeft een bizar budget van 120 miljoen dollar. Dat meldt The Huffington Post

The Get Down vertelt het verhaal van een groep jongeren uit New York in de jaren zeventig. De opkomst van hiphop, disco en punk staat centraal. Stadsdeel The Bronx is een van de belangrijkste locaties uit de serie, net als nachtclub Studio 54 en het destijds splinternieuwe World Trade Center.

Budget

Het budget van de serie is ongekend hoog. 120 miljoen dollar is beschikbaar voor het project en iedere aflevering kost een luttele 7.5 miljoen dollar. Toch lijkt het voor de makers lastig om binnen het budget te blijven. De lange productieduur en het bemachtigen van de rechten voor klassieke disco- en dansnummers zorgen ervoor dat de kosten nog hoger lijken uit te vallen. 

Luhrmann

The Get Down is een project van Baz Luhrmann, bekend van films als The Great Gatsby en Moulin Rouge. De relatief onbekende cast bestaat onder andere uit Shameik Moore, Herizen Guardiola en Yahya Abdul-Mateen II. Jaden Smith, zoon van acteur Will Smith, heeft ook een rol bemachtigd in de serie.

Het eerste seizoen van The Get Down is vanaf 12 augustus te zien bij Netflix. 

Meer over