The Walking Dead-bedenker aan de slag met nieuwe serie

20 juli 2016 11:08 | tv-serie | Door Televizier

© AMC Film Holdings LLC.

Robert Kirkman, de bedenker van de Walking Dead-stripboeken, gaat aan de slag met een nieuwe serie over de Chronicles of Amber. Deze tiendelige boekenreeks diende al als inspiratiebron voor Game of Thrones, maar Chronicles of Amber krijgt nu dus een eigen televisieserie dankzij Kirkman.

Kirkman gaat samenwerken met Dave Alpert en Vincent Newman Entertainment om het verhaal van de boekenreeks te ontwikkelen. De boeken van Chronicles of Amber verkochten meer dan vijftien miljoen exemplaren wereldwijd. 

Reizen door dimensies

Chronicles of Amber, geschreven door de Amerikaanse schrijver Roger Zelazny, verscheen voor het eerst in 1970. Het verhaal draait voornamelijk om Corwin, een man die ontdekt dat hij een prins is en in staat is te reizen door verschillende dimensies van de werkelijkheid. De tiendelige boekenreeks bestaat uit twee delen: The Corwin Cycle en The Merlin Cycle

Game of Thrones

Zelazny, die overleed in 1995, was een van de beste vrienden van George R.R. Martin, de schrijver van Game of Thrones. De televisieserie van die boekenreeks was vorige week de grote winnaar bij de nominaties voor de Emmy's.

Meer over