The Walking Dead breekt kijkcijferrecords

14 oktober 2014 13:48 | tv-serie | Door Televizier

De première van het vijfde seizoen van The Walking Dead brak gisteren al zijn eigen records. In de Verenigde Staten keken er ruim 1,2 miljoen meer mensen naar de serie dan voorheen.

Het vijfde seizoen van The Walking Dead ging gisteren in première in de Verenigde Staten. In totaal keken er maar liefst 17,3 miljoen Amerikanen naar de gewelddadige zombie-serie. Ook Talking Dead, het AMC-programma waarin er wordt nagepraat over de aflevering, brak met 6,9 miljoen kijkers een kijkcijferrecord.

Twitter

The Walking Dead zorgde tevens voor een Twitterrecord. Tijdens de eerste aflevering van het vijfde seizoen werden er maar liefst 1,3 miljoen tweets over de serie verstuurd. Bijna alle berichtjes waren uiterst positief.

Nederland

In Nederland werd de nieuwe aflevering 24 uur na de Amerikaanse vertoning door FOX uitgezonden. In ons koude kikkerlandje houden we niet zo van zombies, er keken slechts 89.000 mensen naar de Nederlandse première.

The Walking Dead 

Het kan zijn de meeste Nederlandse kijkers de aflevering al hadden gezien, de episode werd binnen 24 uur al ruim 1,27 miljoen keer gedownload. Game of Thrones is nog altijd de meest gedownloade tv-serie ooit.

Meer over