The Walking Dead krijgt 12 seizoenen

11 juni 2014 11:42 | tv-serie | Door Televizier

Voorlopig zijn we nog niet af van zombies. Als de kijkcijfers goed blijven, volgen er nog 7 seizoenen van The Walking Dead. Op dit moment zijn we pas bij seizoen 5.

Producer David Alpert zegt dat hij nu al bezig is met verhaallijnen voor seizoen 10 en 12. De makers van The Walking Dead kunnen lekker lang vooruit plannen omdat de serie is gebaseerd op de gelijknamige strip en daarvan zijn er reeds 130 verschenen. Alpert: „Ik vind het heerlijk dat er zo veel bronmateriaal voor handen is. Ik weet nu al hoe seizoen 10 eruit zal zien en voor 11 en 12 zijn er bepaalde mijlpalen waar we naartoe werken. Als we het zo lang uitzingen natuurlijk.”

Kijkcijfers

Voorlopig gaat het crescendo met de kijkcijfers van The Walking Dead. De finale van seizoen 4 was goed voor 15,7 miljoen kijkers. De serie gaat over een groep overlevenden in de Verenigde Staten die constant in de slag moet met zombies die het op hun vlees hebben voorzien en met andere overlevenden met snode plannen.

Als The Walking Dead 12 seizoenen volmaakt dan wordt het de langste serie die zender AMC heeft gemaakt. Tot nu toe is die eer weggelegd voor Mad Men, waarvan volgend jaar het zevende en laatste seizoen wordt uitgezonden.

AMC werkt ook aan een spinoff van The Walking Dead, waarschijnlijk een prequel met nieuwe personages. Die serie staat gepland voor 2015.

Meer over