The Walking Dead Seizoen 4 trapt af met recordcijfers

15 oktober 2013 15:10 | tv-serie | Door Televizier

Zondagavond ging in Amerika het vierde seizoen van de zombieserie The Walking Dead van start. De eerste aflevering is de best bekeken van de show ooit.

Alle Amerikaanse The Walking Dead-fans zaten zondag helemaal klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Dit zorgde ervoor dat deze aflevering door 16,1 miljoen mensen werd bekeken, een record voor de serie. Seizoen 1 werd nog gemiddeld door 5,2 miljoen kijkers bekeken. De zombieserie is nu het best bekeken televisieprogramma onder 18 tot 49-jarigen.

FOX

AMC, de zender die The Walking Dead uitzendt, verwacht dat de aflevering uiteindelijk door meer dan 20 miljoen Amerikanen wordt bekeken door middel van uitgesteld kijken.

Daarnaast wordt de serie ook in het buitenland goed bekeken. Het open kanaal van FOX haalde in Nederland een stunt uit door de eerste aflevering van het vierde seizoen binnen 24 uur uit te zenden.

AMC is trots

AMC laat in een verklaring dan ook weten apetrots te zijn op de serie. "We willen de fans heel erg bedanken. We zijn meer dan trots op de show en iedereen die ook achter de schermen hard werkt om dit verhaal over leiderschap en overleven vorm te geven. De doden zijn nog nooit zo levend geweest."

The Walking Dead wordt elke maandag om 00.10 uur uitgezonden op het open kanaal van FOX.

Meer over