Thekla Reuten heeft hoofdrol in nieuwe BNN-serie Tessa

8 april 2015 15:52 | tv-serie | Door Televizier

© Benelux Film Distributions

BNN maakt een Nederlandse versie van de Deense tv-hit Rita: Tessa. Thekla Reuten kruipt in de huid van Tessa, een stoere lerares op de middelbare school.

Thekla Reuten speelt de hoofdrol in de serie die in het najaar van 2015 te zien is op NPO 1. Tessa is een rebelse, politiek incorrecte lerares op de middelbare school. "Ze rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt iedereen precies waar het op staat," laat BNN weten. "De leerlingen lopen met haar weg, maar volwassenen kunnen geen grip op haar krijgen."

Thekla Reuten

Thekla, bekend van films als The American, De Tweeling en Het Diner, is blij met haar hoofdrol in de BNN-serie: "Tessa is een fantastisch karakter om te spelen. Ze is altijd eerlijk en dat leidt tot gênante en komische situaties. Het ene moment kijk je vol ontzag naar haar en zou je haar dolgraag willen zijn, het volgende moment is ze zo hoekig en onbeholpen dat je er kromme tenen van krijgt."

Tessa

Andere grote rollen in Tessa zijn voor Lies Visschedijk (die Roelien speelde in Gooische Vrouwen), Guido Pollemans (Overspel) en Esmée van Kampen (uit de PLUS-reclames, nu te zien in Familie Kruys). De regie is in handen van Pieter van Rijn (Flikken Maastricht) en Anne de Clercq (Feuten). Het Deense origineel is bewerkt door Karen van Holst Pellekaan en Marnie Blok.

Lees ook:
Thekla Reuten speelt ook in het derde seizoen van Overspel, dat in september begint.

Bekijk hieronder de Deense promo van Rita (met Engelse ondertiteling):

Meer over