Thrillerkoning Jens Lapidus werkt samen met schrijver van The Bridge

5 december 2014 12:20 | tv-serie | Door Televizier

De Zweedse thrillerschrijver Jens Lapidus werkt met Hans Rosenfeldt, schrijver van The Bridge, aan de tv-serie The Lawyer.

De Zweedse thrillerkoning Jens Lapidus, bekend van de vuistdikke bestsellers Snel Geld, Bloedlink en Val Dood, werkt aan zijn eerste tv-serie, zo meldt De Telegraaf. Daarbij heeft hij de hulp ingeroepen van een andere succesvolle Zweed: Hans Rosenfeldt, schrijver van de spannende tv-serie The Bridge

The Lawyer

Het project waar het succesduo aan werkt heet Advokaten, in goed Engels: The Lawyer. Jens Lapidus weet waar hij over schrijft; hij begon zijn carrière als ‘lawyer’, strafrechtadvocaat om precies te zijn. Lapidus heeft een scherp beeld van zowel het advocatenberoep als de Zweedse onderwereld. 

Serie en geen film

Aan De Telegraaf vertelt Jens Lapidus waarom hij voor televisie koos en niet voor film: "In onze Zweedse thrillers zitten meer verhaallijnen, karakters worden uitgediept. Dat kan bijna niet in een film. Maar wel in een tv-serie."

Hard en donker

Vrolijk zal het nieuwe project niet worden. Jens Lapidus staat bekend om zijn rauwe directheid, noem het maar gewoon hard. En Hans Rosenfeldt is ook al niet vies van heftige, gewelddadige scènes. Advokaten / The Lawyer lijkt op het eerste gezicht dan ook een harde en donkere serie te worden, zoals wel meer producties uit Scandinavië.

Advokaten / The Lawyer

Het verhaal gaat over een jonge advocaat die aan zijn eerste grote zaak werkt. Al doende ontdekt hij een duister verband tussen een van de gevaarlijkste misdaadorganisaties van Stockholm en zijn eigen familie. Advokaten / The Lawyer zal uit tien afleveringen bestaan, de productie start in 2015. 

De foto hierboven is trouwens niet uit Advokaten / The Lawyer, maar uit Snabba Cash, de verfliming van de eerste roman van Jens Lapidus.

Liefhebbers van Scandinavische thrillers kijken ook uit naar seizoen 3 van The Bridge, waarvan de opnames al gestart zijn.

Meer over