Titanic-taferelen in laatste aflevering Schaep Ahoy

9 mei 2015 12:00 | tv-serie | Door Televizier

De slotaflevering van Schaep Ahoy doet niet onder voor de film Titanic. Het cruiseschip dreigt te kapseizen en er moet een noodplan komen.

In Schaep Ahoy ziet het er niet best uit voor de opvarenden van het cruiseschip, als ze schipbreuk lijden. Lukas (Marc-Marie Huijbregts) is vanuit zijn hut een radiozender begonnen om iedereen aan boord te informeren. De penibele situatie van de Schaepjes leent zich uitstekend voor liedjes als Vluchten kan niet meer van Frans Halsema en Jenny Arean (in Schaep Ahoy te zien als Riek) en Als het golft van De Dijk.

Vervolg?

Of er nog een vervolg op dit vijfde Schaep-seizoen komt, is de vraag. De KRO wilde er niets over kwijt. "Het is nog volstrekt onduidelijk of er een nieuwe serie komt," liet de omroep weten aan BuzzE. Een mogelijk nieuw seizoen wordt binnenkort besproken met de netmanager van NPO 1. "Maar de opnames zijn doorgaans in de zomer, omdat alle acteurs dan tijd kunnen vrijmaken van hun andere projecten. Dus een zesde Schaep zal zeker niet voor najaar 2016 te zien zijn."

Mobieltjes

Na de jaren 60, 70, 80 en 90 zou een volgend seizoen zich rond 2000 moeten afspelen. Scenarioschrijver Frank Houtappels zei aan het begin van de reeks in BN/De Stem: "Wat opvalt is dat in deze serie nog niemand een mobiele telefoon heeft. Misschien introduceren we die in het volgende seizoen. Maar dan wordt het wel eentje van de eerste generatie, met een accu aan een schouderband."

Schaep Ahoy is zaterdagavond om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Katja Schuurman speelt Ramona in Schaep Ahoy. 

Meer over