Toch een Amerikaanse versie van Vuurzee

8 november 2013 12:09 | tv-serie | Door Televizier

Het leek een tijd lang sterk op dat de Amerikanen afzagen van een remake van Vuurzee, maar de spannende Nederlandse serie gaat nu toch in productie.

Robert Kievit, een van de bedenkers en schrijvers van de hitserie vertelt in de Volkskrant dat het tij gekeerd is voor Vuurzee, nadat het er eerst beroerd uitzag voor Sea of Fire: „Een Amerikaanse scriptschrijver ging met Vuurzee op de loop en maakte er een slechte versie van - helemaal over de top - die dan ook door de Amerikaanse zenderbazen werd afgewezen. Gelukkig was ABC nog wel heel erg te spreken over ons origineel, waardoor ze er nu toch nog een andere schrijfster op hebben gezet.”

Pilot

Pas geleden kregen Kievit en zijn medebedenker Frank Ketelaar een telefoontje van zender ABC : het nieuwe script van Sea of Fire is goedgekeurd. „Fijn voor ons is dat ze dit keer dicht bij het origineel blijven. Het speelt zich af aan een groot meer, in plaats van aan de zee, maar verder gaat het om het hetzelfde mysterie rond een verdwenen meisje, en blijkt het idyllische dorpje verre van idyllisch te zijn. Het is dit keer wel heel slim vertaald.”  Het is daarmee nog niet zeker of Amerikanen daadwerkelijk naar Vuurzee kunnen gaan kijken. Kievit en Ketelaar horen begin 2014 of er een pilot gemaakt gaat worden.

Overspel

Ondertussen gaat het met de Amerikaanse remake van Overspel iets beter. De serie Betrayal begon met slechte recensies en weinig kijkers, maar voorlopig blijft ABC afleveringen maken en stijgen de kijkcijfers zelfs. Volgens Kievit is dat te danken aan reacties op social media: „Het valt op er via de social media heel positief wordt gereageerd op Betrayal en dat de serie ook regelmatig wordt getipt door tv-bloggers, zo van, stap alsnog in'. De remake van Overspel is zelfs verkocht aan Ierland. Ook Penoza en Bellicher werden verkocht aan de Verenigde Staten.

Bekijk hieronder de trailer van Betrayal

Meer over