Toch een nieuw seizoen van de Britse detectiveserie Lewis

11 Februari 2014 11:37 | tv-serie | Door Televizier

Hoewel het er vorig seizoen op leek dat Lewis en Hathaway voor goed van het tv-scherm zouden verdwijnen, kunnen fans van de serie opgelucht ademhalen. De twee detectives komen terug!

Britse tv-kenner Patrick Bremmers laat weten dat er binnenkort zes nieuwe afleveringen van de Britse serie zullen worden opgenomen. Dat is verrassend, aangezien Robbie Lewis, gespeeld door Kevin Whately, in seizoen 7 afscheid nam als inspecteur.

Afscheid

Lewis wilde graag met pensioen en zijn brigadier James Hathaway (Laurence Fox) verliet de politie omdat hij zich schuldig voelde voor de dood van een verdachte die hij veel te hard had aangepakt. In seizoen 8 zien we beide heren weer terug, maar wel op een heel andere manier.

Hathaway als inspecteur

James Hathaway is weer teruggekomen bij de politie en heeft promotie gemaakt, hij is nu inspecteur. De gereserveerde politieman vraagt zijn oude baas om zo af en toe eens bij te springen. Lewis blijkt toch niet helemaal afscheid te kunnen nemen van het door hem zo geliefde vak en staat de nieuwe inspecteur bij.

Oude bekenden

Ook pathologe Laura Hobson en hoofdcommissaris Jean Innocent kunnen niet ontbreken in de serie en zijn dus weer van de partij.

Inspector Morse

De serie Lewis is een vervolg op Inspector Morse. In die serie was toen nog sergeant Robbie Lewis de rechterhand van inspecteur Morse (John Taw). Nadat Morse zowel in de serie als in het echt overleed, werden er plannen gemaakt voor een nieuwe serie met Kevin Whately in de hoofdrol. Lewis kwam in 2006 voor het eerst op de buis.

Seizoen 8

De opnames van seizoen 8 starten in maart. Wanneer de serie weer op televisie verschijnt is nog niet bekend.

 

Meer over