Topcrimineel werkt samen met FBI in nieuwe misdaadserie The Blacklist

6 Januari 2014 13:20 | tv-serie | Door Televizier

Topcrimineel Raymond ‘Red’ Reddington geeft zich bij de start van crimeserie The Blacklist over aan de FBI. Hij heeft interessante informatie over terroristen, maar wil alleen praten met ‘special agent’ Elizabeth Keen.

De vraag is natuurlijk: waarom? Keen (Megan Boone) snapt het zelf ook niet. Heeft het iets met haar ouders te maken of met haar man Tom (Ryan Eggold)?

Terrorist

Het Openbaar Ministerie ziet de overeenkomst met Red (James Spader) niet zitten; dat ziet hem het liefst achter de tralies. Dat verandert wanneer Red zegt de FBI te willen helpen met het oppakken van terrorist Ranko Zamani.

Verkeersongevallen

In de tweede aflevering helpt de topcrimineel met de jacht op een andere terrorist, die de gewoonte heeft zijn slachtoffers om te brengen door middel van grote verkeersongevallen.

Internationaal succes

In de Verenigde Staten doet The Blacklist het waanzinnig goed. Met gemiddeld elf miljoen kijkers is de misdaadreeks voor NBC het populairste in veertien jaar. Al na de derde aflevering van seizoen 1 besloot NBC een vervolg te maken. Inmiddels zijn er 22 afleveringen voor seizoen twee besteld. Ook internationaal scoort de serie over 's werelds meest gezochte crimineel hoge kijkcijfers. In Australië en het Verenigd Koninkrijk is het één van de beste bekeken tv-programma’s van dit moment.

De start van de spannende Amerikaanse serie The Blacklist, vanavond om 20.30 uur op RTL 4.

Meer over