Topmodel Elle Macpherson heeft spijt van rol Friends

Elle Macpherson was in het zesde seizoen van Friends te zien als Janine, de huisgenoot van Joey Tribbiani (Matt LeBlanc). Van deze keuze heeft ze achteraf gezien toch een beetje spijt.

Aan het Australische blad TV Week geeft het voormalig topmodel toe dat als ze terug in de tijd kon gaan, ze de rol had afgewezen. “Als ik had geweten dat de show in Amerika zo belangrijk en zo lang op tv was, dan had ik er misschien niet voor gekozen om de rol aan te nemen”, vertelde Elle aan TV Week.

Veel druk

De serie wordt meer dan twintig jaar later nog steeds herhaald en daar had de blondine geen rekening mee gehouden. “Er lag achteraf veel druk op als je nu terugkijkt naar het succes van de show en als je je bedenkt dat het al twintig jaar op de tv is en misschien nog wel langer wordt herhaald”, aldus Elle. 

Langer in de show

In totaal was the body, de bijnaam die zij kreeg dankzij haar cover bij American Sports Illustrated magazine, vijf afleveringen te zien in de show. Ze kreeg de kans om langer te blijven maar dat kon niet. “Ik woonde toen in Londen en moest terug naar huis”, verklaarde Elle.

Amerikaanse serie

Friends is een Amerikaanse televisieserie die van 1994 tot en met 2004 werd uitgezonden. De show volgt een groep van zes vrienden die in Manhattan, New York wonen. De comedy maakte sterren van Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer. Friends was de eerste show waarbij de acteurs één miljoen dollar per aflevering verdienden.

Geschreven door Claudia de Vries

Meer over:

Reageren