Topserie The Night Manager bij Avrotros

30 januari 2017 13:10 | tv-serie | Door Televizier

© BBC

De Avrotros gaat de spannende serie The Night Manager uitzenden. The Night Manager is gebaseerd op een boek van John le Carré en werd in Groot-Brittannië gekozen tot een van de beste series van het jaar.

Het verhaal is als volgt: Als hotel nachtmanager van een hotel in Cairo, ten tijde van de Arabische lente, ontdekt Jonathan Pine bewijzen van een wapendeal. Hij neemt contact op met de Britse ambassade maar een lek zorgt voor een reeks gebeurtenissen waarbij Pine kennismaakt met de wrede wereld van wapenhandelaar Richard Roper. Als ze elkaar vier jaar later weer tegenkomen, besluit Pine wraak te nemen. Hij infiltreert, in samenwerking met de Britse Geheime Dienst, Roper’s organisatie.

Dr. House

Richard Roper wordt gespeeld door Hugh Laurie die vooral bekend is als de chagrijnige dr. Gregory House, dus deze rol als keiharde wapenhandelaar is a totaal different cookie. Tom Hiddleston is bekend van rollen in Crimson Peak en The Avengers en van een hele korte affaire met Taylor Swift.

30 miljoen

The Night Manager kostte 30 miljoen en daarmee is het een van de duurste series ooit. Gelukkig voor de BBC bracht de serie ook geld op: The Night Manager won meerdere Golden Globes en een Emmy Award.

The Night Manager is vanaf vrijdag 24 februari 20.30 uur op NPO 1 te zien bij Avrotros.


Meer over