Trailer: Eerste beelden van vervolg Gilmore Girls op Netflix

28 juli 2016 10:34 | tv-serie | Door Televizier

© SBS6.

Gilmore Girls keert vanaf 25 november met vier nieuwe afleveringen terug op Netflix. De serie, die in 2007 van de televisie verdween, krijgt van de streamingdienst een vervolg dat in het teken staat van de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.  

Lorelai (Lauren Graham) en Rory (Alexis Bledel) keren voor vier afleveringen terug in hun huis in Stars Hollow, Iedere negentig minuten durende aflevering van Gilmore Girls: A Year in the Life omslaat één seizoen. 

Kijkcijfers

Gilmore Girls trok in de eerste zeven seizoenen ongeveer een half miljoen kijkers op het Nederlandse Net 5, waardoor het destijds een van de best bekeken programma's van die zender was. Ook in Amerika had de serie een vaste schare fans, maar een enorme kijkcijfertopper was het daar niet. 

Als vanouds

Lauren Graham voelde zich als Lorelai direct thuis op de set van het langverwachte vervolg op Gilmore Girls. "Het voelde alsof er niets veranderd was", vertelt ze in gesprek met The Hollywood Reporter. "Het was erg eenvoudig en leuk. Het voelde als de oude serie, als een perfecte match. Ik kan niet geloven dat ik dit opnieuw mag doen."

Originele makers

Het Netflix-vervolg op de originele serie is een creatie van dezelfde maker als vroeger, namelijk Amy Sherman-Palladino. Samen met Daniel Palladino is ze verantwoordelijk voor het script en de regie van Gilmore Girls: A Year in the Life

Gilmore Girls: A Year in the Life is vanaf 25 november te zien bij Netflix. 

Meer over