TreurTeeVee wint 3Lab 2015

20 augustus 2015 09:33 | tv-serie | Door Televizier

© Twitter/VPRO

TreurTeeVee is als winnaar uit de bus gekomen van 3LAB. Zowel kijkers als critici vonden de absurdistische comedyserie het meest veelbelovende nieuwe programma.

In TreurTeeVee volgen absurdistische sketches elkaar in rap tempo op en wordt de kijker voortdurend op het verkeerde been gezet. Dat sloeg blijkbaar aan, want de pilot kreeg een 8.2 als eindwaardering.

Meer TreurTeeVee

Deze score betekent dat de netmanager van NPO 3 moet gaan kijken of er ruimte is op de zender voor meer TreurTeeVee. Aan de makers zal het niet liggen, die hebben naar eigen zeggen de "contouren" van zes nieuwe afleveringen af. Met de twee al bestaande zou dat al een volledig seizoen zijn. De geplande afleveringen zouden onder meer thema's als "ziekte", "criminaliteit", "roem" en "dom" hebben.

3Lab Top 5

De NPO maakte de top vijf best gewaardeerde 3Lab producties bekend. TreurTeeVee was met 8.2 de overtuigende winnaar. Voor de overige shows was het een behoorlijke nek-aan-nekrace. De tweede plaats wordt gedeeld door het bizar-komische Rundfunk en onelinersshow Padoem Patsss, beiden goed voor een 7.7. De derde plek is voor Dip, beloond met een 7.6. Met een 7.5 neemt Nillionaires de vierde positie in en Art Rooijakkers is hekkensluiter met Club van 27 dat een 7.4 als rapportcijfer kreeg.
 

Meer over