True Blood

5 september 2012 17:30 | tv-serie | Door Televizier

In True Blood wonen vampieren en mensen naast elkaar. En dat leidt nogal eens tot bloedvergieten. Ondertussen gooien weerwolven, elven en heksen zich ook in de strijd.

De Twightlight-trilogie is voor tienermeisje, True Blood is het echte werk, met veel geweld, seks en hele mooie mensen. In het diepe Zuiden van Amerika, in het plaatsje Bon Temps, stikt het van de vampieren. Ze leven naast de mensen, al gaat dat niet in alle gevallen even goed. De vampieren hebben in True Blood nogal eens de neiging hun hoektanden in de nek van een mens te zetten. Dat smaakt tenslotte veel beter dan 'Tru blood', het nepbloed dat te koop is in de plaatselijke bar.

Sookie Stackhouse

Vampier Bill Compton is er eentje van het goede soort, een charmante vampier met ouderwetse manieren die nog dateren uit de Amerikaanse burgeroorlog. Bill heeft gezworen nooit meer van een mens te drinken. Het wordt moeilijk om die belofte te houden wanneer hij als een blok valt voor serveerster Sookie Stackhouse, die de gave heeft om gedachten van mensen te kunnen lezen. Sookie valt ook voor Bill en al snel zijn ze een setje.

Eric Northman

Maar er loopt in True Blood nog een aantrekkelijke vampier rond die bevangen wordt door de schoonheid van Sookie. Het is de slechte Eric Northman, een boomlange viking die de plaatselijke vampier-disco Fangtasia runt. Dat mondt uit in een bloedige vampierenbotsing met Sookie in het midden.

Jason Stackhouse

En zijn er nog veel meer interessante personages in True Blood. Tara, de beste vriendin van Sookie, die altijd maar ongelukkig in de liefde is. Bareigenaar Sam, die in zijn vrije tijd shapshifter is en dus in een dier kan veranderen en de homoseksuele Lafayette, de extravagante neef van Tara. De grappigste van allemaal is Jason, het broertje van Sookie, niet al te snugger, maar wel een meester in het versieren van vrouwen en daarvan lopen er hele mooie rond in True Blood.

True Blood wordt uitgezonden op de digitale zender Foxlife, maar natuurlijk zijn alle seizoenen ook op dvd te koop.

Afbeelding
True Blood S1:
€ 22,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
True Blood S2:
€ 21,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
True Blood S3:
€ 22,99

Bestel via Bol.com >>

Meer over