True Blood stopt in 2014

4 september 2013 10:36 | tv-serie | Door Televizier

Na zeven seizoenen komt er een einde aan de tv-serie True Blood. Dat maakte programmabaas van de Amerikaanse zender HBO bekend.

True Blood was in 2008 voor het eerst te zien in Amerika. Sindsdien heeft de serie, gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris, een grote schare fans verzameld.

True Blood

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waarin mensen en vampieren samen kunnen leven dankzij de uitvinding van synthetisch bloed. Soms gaat dat goed, maar heel vaak ook niet. Naast vampieren komen in True Blood ook weerwolven, feeën en 'shapeshifters' voor. De serie, doordrenkt met bloed en voorzien van flink wat naakte lichamen, werd gaandeweg steeds wilder en gekker. De fans konder er maar geen genoeg van krijgen.

Anna Paquin

HBO-baas Michael Lombardo noemt True Blood heel belangrijk voor zender en roemt Alan Ball, de drijvende kracht. "Hij heeft de boeken van Charlaine Harris bewerkt, een briljante cast samengesteld die werd geleid door de grandiose Anna Paquin en heeft de toegewijde fans meegenomen op een onvergetelijke reis."

Moeilijk afscheid

Volgens Lombardo wordt het afscheid van de show dan ook moeilijk: "Samen met het grote legioen fans, zal het moeilijk worden om afscheid te nemen van de inwoners van het plaatsje Bon Temps, maar ik kijk uit naar een fantastisch laatste hoofdstuk van deze fantastische show."

Laatste seizoen

Het zevende en laatste seizoen van True Blood zal uit tien afleveringen bestaan. Deze worden in de zomer van 2014 uitgezonden in Amerika.

In Nederland wordt True Blood uitgezonden op FOXLife.

Meer over