Tv-remake 12 Monkeys bedient ledlampen kijker

30 december 2014 11:46 | tv-serie | Door Televizier

© YouTube

De Amerikaanse tv-zender Syfy komt met een tv-remake van de film 12 Monkeys uit 1995. De zender belooft dat de serie allesbehalve saai wordt.

Een tv-remake van 12 Monkeys zonder Brad Pitt en Bruce Willis klinkt niet erg interessant, maar Syfy heeft iets bijzonders in petto. De serie beschikt over speciale triggers in het geluid, die de lampen in huis bedienen. Een nadeel: je moet wel een duur Philips HUE-lichtsysteem in huis hebben.

Syfy

Als je over een HUE-lichtsysteem beschikt moet je de Syfy Sync-app downloaden, waarna je volgens de zender klaar bent voor een unieke belevenis. Wanneer de serie start geeft het licht per scène een bijpassend effect, de huiskamer lijkt dus steeds meer op de filmset. Het is eigenlijk Ambilight, maar dan een stuk groter en indrukwekkender.

12 Monkeys

Het nieuwe systeem is veelbelovend, al is het maar de vraag of de serie aan gaat slaan. In plaats van Brad Pitt en Bruse Willis moeten we het nu doen met X-Men-acteur Aaron Stanford en Emily Hampshire. Gelukkig zien de special effects er in de onderstaande trailer er een stuk beter uit dan de haaien in Sharknado 2, de Syfy-film waar de HUE-techniek voor het eerst werd toegepast.

Meer over