Tv-serie Feud brengt het verhaal van prins Charles en Diana

1 maart 2017 10:30 | tv-serie | Door Televizier

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat prinses Diana omkwam bij een auto-ongeluk. Kensington Palace opende al een tentoonstelling waarin topstukken uit Diana’s garderobe te zien zijn. Nu brengt de Amerikaanse tv-serie Feud het verhaal van het ongelukkige huwelijk van de Britse prins Charles en zijn vrouw. 

Prins Charles en de toen 20-jarige Diana trouwden in 1981. De nieuwe prinses werd ontzettend populair en was zeer geliefd bij het volk. Begin jaren negentig liep het huwelijk op de klippen en dit werd breed uitgemeten in de Britse pers. Een jaar na de scheiding komt de prinses om het leven bij een auto-ongeluk tot groot verdriet van het Britse volk. In 2005 trouwde Charles met Camilla Parker-Bowles, met wie hij jarenlang een affaire had.  

Nieuwe reeks

Het eerste seizoen Feud: Bette and Joan is nog niet eens op televisie, maar de nieuwe reeks is al in de maak. Feud: Charles and Diana wordt verwacht in 2018. Wie in de serie Charles en Diana vertolken, is nog niet bekend.

Joan Crawford en Bette Davis

Het eerste deel van Feud gaat over de rivaliteit tussen Joan Crawford en Bette Davis tijdens het maken van de film What ever happened to baby Jane? Zo moest Davis in een scène een trap verkopen aan Crawford, maar in plaats van te doen alsof, zou Davis haar echt hebben geschopt. Ondanks de rivaliteit werd de in 1962 uitgebrachte film een enorm succes. De eerste aflevering is zondag te zien op de Amerikaanse zender FX. Wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Meer over