TV-serie over affaire Bill Clinton en Monica Lewinsky

'I did not have sexual relations with that woman', zei Bill Clinton ooit, doelende op de arme Monica Lewinsky. Die sexual relations had hij natuurlijk wel en American Crime Story gaat er een serie aan wijden.

De eerste succesvolle reeks van American Crime Story ging over O.J. Simpson, die twee mensen vermoordde en ermee wegkwam. De affaire in 1995 tussen Bill Clinton en stagiaire Monica is een stuk minder misdadig maar wel heel sappig. Wie herrinnert zich niet de blauwe jurk met spermavlekken?

Bijna afgezet

De serie wordt gebaseerd op het boek A Vast Conspiracy: The real sex scandal that nearly brought down a president van Jeffrey Toobin. Het boek uit 2012 gaat over hoe de affaire een schandaal werd en zelfs bijna leidde tot de afzetting van Bill Clinton als president van de Verenigde Staten. 

Linda Tripp

Volgens de site Hollywood Reporter wordt momenteel al gezocht naar actrices voor de rollen van Monica Lewinsky en Monica's collega Linda Tripp die in het geniep de telefoontjes van Monica en Bill opnam en ze openbaar maakte.

Meer over: