Tweede seizoen misdaadserie Broadchurch aangekondigd

27 januari 2014 11:35 | tv-serie | Door Televizier

Op zondag 26 januari zat televisiekijkend Nederland aan de buis gekluisterd voor de ontknoping van Broadchurch. Gelukkig is er weinig tijd voor afkickverschijnselen, want een vervolg van de misdaadserie staat al in de planning.  

De Britse commerciële zender ITV heeft groen licht gegeven voor een tweede seizoen, waarvan de opnames binnenkort van start gaan.

Geheimzinnig

In een interview met de site Digital Spy vertelde schrijver Chris Chibnall het volgende: “Ik kan je niks vertellen. Het duurt een tijd om het te maken, dus er valt nu weinig over te zeggen. Wanneer we er klaar voor zijn, lichten we een tikje van de sluier op. Maar we maakten het eerste seizoen een beetje geheimzinnig en proberen hetzelfde te doen in het vervolg.”

Ellie en Alec

Olivia Colman heeft aan de Radio Times bevestigd dat zij in ieder geval terug zal keren als Dective Sergeant Ellie Miller. Of David Tennant weer gestalte geeft aan detective Alec Hardy is nog onzeker.

Broadchurch

In het Britse politiedrama Broadchurch wil oud-agent Alec Hardy het na een woelige loopbaan rustig aan doen. Hij begint in het strandplaatsje Broadchurch, waar nooit iets gebeurd, als detective inspector. Maar dan gebeurt er iets schokkends: de 11-jarige Danny wordt vermoord aangetroffen op het strand.

Wie vermoordde Danny?

Samen met Detective Sergeant Ellie Miller pakt Alec Hardy het onderzoek op. Ellie kent de jongen en is bevriend met zijn ouders Beth en Mark. Zij zijn kapot door het nieuws. Ellies zoon Tom is ook behoorlijk aangeslagen, maar de vraag is: weet hij meer over de toedracht van de moord?

Ontknoping

Broadchurch werd in januari uitgezonden door RTL 4. De Britse serie scoorde daar hoge kijkcijfers. Naar de ontknoping van het moordmysterie op zondag 26 januari keken 986.000 mensen.

Amerikaans vervolg

Op dit moment werkt de tv-zender FOX aan een Amerikaanse remake van de Britse hitserie. De bedoeling is dat Gracepoint, zoals de Amerikaanse versie zal heten, als miniserie ergens in de loop van 2014-2015 op de buis verschijnt.

Meer over