Tweede seizoen The Following uitgezonden op Veronica

21 januari 2014 15:05 | tv-serie | Door Televizier

De Amerikaanse hitserie The Following verhuist van SBS naar Veronica. Het tweede seizoen begint op 26 februari en zal wekelijks worden uitgezonden.

De nieuwe Veronica-baas Carter Duong is verantwoordelijk voor de verhuizing. “Hij wil dat Veronica nóg meer dé zender wordt van hitseries en blockbusters. The Following past daar heel goed bij. In combinatie met nieuwe afleveringen van Criminal Minds wordt het een spannende woensdagavond".

The Following

Het eerste seizoen van The Following draait om de briljante seriemoordenaar Joe Carroll, gespeeld door James Purefoy. Hij heeft buiten de gevangenis een netwerk van volgers opgebouwd met als doel zijn 'levenswerk' te voltooien. Zijn grote tegenstander is Ryan Hardy, een voormalige FBI-agent gespeeld door Kevin Bacon.

Kevin Bacon is Ryan Hardy

Over het eerste seizoen van The Following gaf Kevin Bacon, die hiervoor alleen in films te zien was, al een interview: "Het script las als een spannend boek. Ik pakte het op en las het in een half uur uit. Het was ontzettend goed geschreven. De hoofdpersoon vond ik ook meteen leuk. Ik wilde graag een complexe en beschadigde held spelen. En daar was hij: Ryan Hardy." 

Hit

In de Verenigde Staten het tweede seizoen een enorme hit. Op zondag 19 januari startte het tweede seizoen met 11,2 miljoen kijkers. Dit is 38 procent hoger dan de start van het eerste seizoen”, meldt Veronica.

Veronica

The Following is vanaf 26 februari 2014 om 21.25 uur wekelijks te zien op Veronica. Bekijk hieronder de trailer van seizoen 2.

Lees ook het hele interview met Kevin Bacon over Ryan Hardy en The Following

Meer over