Heftige eerste twee afleveringen

Tweede seizoen The Handmaid’s Tale van start

26 april 2018 13:54 | tv-serie | Door Televizier

© MGM
De gitzwarte dramaserie The handmaid’s tale gaat verder. Vandaag zijn de eerste twee afleveringen van seizoen 2 gelanceerd op Videoland.

De release is daarmee slechts één dag na die in de Verenigde Staten, waar ze gisteren al hebben kunnen ontdekken of Offred/June (Elisabeth Moss) is ontsnapt. Het tweede seizoen van de serie telt in totaal 13 afleveringen.

The handmaid’s tale

The handmaid’s tale was dé serie van 2017 en werd bekroond met acht Emmy’s. Inmiddels is het drama ook in drie categorieën genomineerd voor de Golden Globes. De bingewatch-serie is gebaseerd op de bekroonde bestseller van Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in het dystopische Gilead, een totalitaire samenleving die ooit deel uitmaakte van de door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Door milieuvervuiling zijn nog weinig vrouwen vruchtbaar. Vrouwen die wél vruchtbaar zijn – de handmaids – worden ontdaan van al hun rechten en behandeld als slaven.

Revolutie

Aan het eind van het vorige seizoen groeide er echter een kleine vlam van revolutie. Hoofdpersonage June, wiens Gilleadnaam Offred is, stond op voor haar mede-handmaid en weigerde haar de stenigen. Als gevolg werd June echter afgevoerd in een gesloten busje. In het tweede seizoen zien we hoe het busje terechtkomt in de toekomstige versie van baseballstadion Fenway Park. June en andere handmaids komen oog in oog te staan met een verschrikkelijke groepsexecutie. Hoe deze rebellie verdergaat, zie je in het tweede seizoen.

The handmaid’s tale is te zien bij Videoland.

Lees ook: Dit is waarom The handmaid’s tale zo’n waanzinnig goede serie is.

Meer over