Tweede seizoen voor Netflix-serie 13 Reasons Why

Goed nieuws van Netflix! De populaire serie 13 Reasons Why krijgt een tweede seizoen. De streamingdienst maakte het nieuws gisteren bekend.    

Netflix bevestigde de lancering van het tweede seizoen aan Variety. Selena Gomez, een van de uitvoerende producenten, schreef kort daarna op haar Instagram-account: ‘Their story isn't over. Season 2 of #13ReasonsWhy is coming’. De bijgevoegde teaser laat helaas nog niet veel informatie los over het volgende seizoen.

 

Cliffhangers

Wel is bekend dat hoofdpersoon Hannah Baker weer een centrale rol zal spelen. Katherine Langford, die Hannah speelt, zegt tegen Popbuzz dat de cliffhangers aan het einde van seizoen één genoeg vragen oproepen om door te gaan met de serie.  

Waarschuwing

Vorige week maakte Netflix bekend dat de dienst een nieuwe waarschuwing zal toevoegen aan het eerste seizoen. De streamingdienst kreeg kritiek van ouders en scholen, vanwege de verontrustende beelden van zelfmoord en seksueelgeweld die in de serie te zien zijn. Of kijkers ook in het volgende seizoen gewaarschuwd worden, is nog niet bekend.

11 miljoen tweets

13 Reasons Why is immens populair onder jongeren. Sinds Netflix de serie eind maart lanceerde, is er al meer dan 11 miljoen keer over getweet. Netflix laat zich niet uit over kijkcijfers, maar hoogstwaarschijnlijk zijn deze ook in miljoenen uit te drukken.

Voorjaar 2018

Het nieuwe seizoen zal weer bestaan uit dertien afleveringen. Fans van de serie moeten wel nog even geduld hebben, want het tweede seizoen zal pas in het voorjaar van 2018 te zien zijn.   

Meer over: