Uitzendtijd SBS-show De Vreemde Eend verschoven

13 April 2016 17:28 | tv-serie | Door Televizier

© Nick van Ormondt

De Vreemde Eend is niet het succes waar SBS 6 op hoopte. Het programma met Irene Moors scoort ondermaats en wordt daarom op een later tijdstip uitgezonden. 

De SBS 6-programma De Vreemde Eend met Irene Moors, Gerard Joling en Jeroen van der Boom wordt na twee uitzendingen met tegenvallende kijkcijfers verschoven. De laatste uitzending trok nog geen 390.000 kijkers. Het programma is vanaf aanstaande zaterdag daarom niet langer om 20:30 uur, maar om 21:00 uur te zien. 

Uitzendtijd verschoven

Om meer kijkers te trekken wordt het programma Lachen om Home Video's een half uur langer uitgezonden. Naar Lachen om Home Video's kijken namelijk meer mensen dan naar De Vreemde Eend. SBS 6 hoopt dat mensen blijven doorkijken naar De Vreemde Eend. "We hopen dat het de derde week de goede kant opgaat", zegt woordvoerder Jaap Paulsen. 

Nog 5 afleveringen

Paulsen vult aan dat de zender niet zomaar van plan is om het programma te cancelen. "We vinden De Vreemde Eend echt een zaterdagavondprogramma en gaan ervan uit dat het doorgaat. Er is een reeks van acht geproduceerd." De kritiek die Gerard Joling eerder vandaag uitte op het programma legt SBS 6 naast zich neer. Hij vind het slecht geproduceerd en niet spectaculair genoeg.

SBS 6 versus RTL 4

De eerste uitzending van de zaterdagavondshow wist op prime-time een magere 660.000 kijkers te boeien. Afgelopen week trok het programma nog net geen 390.000 kijkers. Naar Met de Deur in Huis, het programma dat na De Vreemde Eend wordt uitgezonden, kijjken nog geen 500.00 kijkers. De zaterdagavond van RTL 4 trekt gemiddeld ruim 1.2 miljoen kijkers. Daarmee blijft SBS 6 ruim achter op de concurrentie.

Meer over