Under the Dome gaat verder

25 augustus 2014 12:12 | tv-serie | Door Televizier

Naar het eerste seizoen van Under the Dome keken gemiddeld zo’n miljoen mensen. Vandaag begint de tweede reeks. En we vallen meteen midden in de actie.

De cliffhanger van het eerste seizoen mondde voor veel kijkers uit in een doffe teleurstelling. Want wat gebeurde er nu eigenlijk in die laatste aflevering? De koepel werd wit en daar moesten we het dan maar mee doen. Hopelijk hebben de makers alsnog een interessante draai weten te geven aan de gewraakte cliffhanger.

Chester's Mill

Even het geheugen opfrissen. De mysterieuze serie Under the Dome draait om het dorpje Chester’s Mill, dat van de buitenwereld is afgesloten door een ondoordringbare, onzichtbare koepel. De buitenwereld dringt niet door tot de gemeenschap, met alle onderlinge strubbelingen van dien. Aan het einde van de eerste reeks stond sheriff Big Jim op het punt om de door hem gehate Dale ‘Barbie’ Barbara op te knopen. Daar wordt de draad opgepikt aan het begin van seizoen twee.

Magnetisch veld

Precies op het moment van de executie veroorzaakt de koepel chaos. Het ding ontwikkelt een sterk magnetisch veld, waardoor veel inwoners het bewustzijn verliezen. En alles van ijzer wordt natuurlijk naar het ding getrokken. Barbecues, koelkasten, auto’s en messensets vliegen de dorpsbewoners om de oren. Zij die nog bij bewustzijn zijn, proberen zo goed en zo kwaad als het gaat te achterhalen wat er aan de hand is. En belangrijker nog: of er een manier is om het magnetisch veld te verstoren.

Mysterieus meisje

Dat is niet het enige wat de helden uit Chester’s Mill bezighoudt. Er duikt op mysterieuze wijze een nieuw personage op in het dorp: een meisje, dat door Julia bewusteloos uit een meer wordt gevist. En er is meer vers bloed: Sam (Eddie Cahill, bekend als Don Flack uit CSI: New York) is de zwager van Big Jim en de oom van Junior. Zijn komst zorgt voor heel wat opschudding in de familie.

Under the Dome start om 20.30 uur op SBS 6

Meer over