Uniek filmpje van "Johnnie Flodder" is grote hit op YouTube

Coen van Vrijberghe de Coningh werd in de jaren 90 wereldberoemd in Nederland met zijn rol als Johnnie Flodder. Een nieuw filmpje van de inmiddels overleden acteur is een enorme hit op YouTube.

Regisseur Dick Maas plaatste een oud filmpje op YouTube waarin Coen als “Johnnie” verslag doet van het wel en wee op de set van Flodder 3. De unieke video is in een paar uur tijd bijna 30.000 keer bekeken.

Promotiefilmpje

Dick Maas kwam het filmpje toevallig tegen tijdens het digitaliseren van oude videobanden. "Het was ooit bedoeld voor eventuele promotie.Ik zie het als een eerbetoon. Coen was een groot acteur. En hij heeft een erg leuk filmpje gemaakt", vertelt de regisseur.

Coen van Vrijberghe de Coningh

Coen van Vrijberghe de Coningh overleed in 1997 op slechts 47-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Het gebeurde tijdens een feest waar gevierd werd dat de opnamen voor seizoen vier en vijf van Flodder afgerond waren.

Flodder

Flodder was een Nederlandse tv-serie rondom het asociale gezin Flodder die bij wijze van experiment gaat wonen in de chique wijk Zonnedael. Men wil namelijk aantonen dat ook asociale mensen in nette burgers kunnen veranderen. Maar het tegendeel bleek waar. Tot schrik en ergernis van de chique wijkbewoners terroriseert het knotsgekke gezin de hele buurt.

Bioscoop en tv

Flodder begon in 1986 in de bioscoop. Het idee sloeg zo aan bij het publiek dat er van 1993 tot 1998 een televisieserie op de buis werd gebracht. Ook verschenen er nog twee films: Flodder in Amerika (1992) en Flodder 3 (1995).

Einde

Door het tragische overlijden van Coen besloten de makers van Flodder te stoppen met de tv-serie. Zij vonden dat de acteur inmiddels zo onlosmakelijk verbonden was met zijn rol als Johnnie, dat niemand anders het personage zou kunnen vertolken.

Meer over:

Reageren