Veronica haalt The Muppets naar Nederland

30 september 2015 15:59 | tv-serie | Door Televizier

© ABC/Disney

De Muppets komen terug op de Nederlandse televisie. Veronica gaat de nieuwe comedyserie over Kermit, Fozzy en Miss Piggy begin 2016 uitzenden.

Momenteel zijn in de Verenigde Staten de eerste afleveringen van de serie uitgezonden en de kijkers reageren positief

Muppets mockumentary

In de serie draait het, zoals altijd, om Miss Piggy. Ze heeft haar eigen late night talkshow, geproduceerd door Kermit de Kikker die sinds hun relatie is stukgelopen de wind van voren krijgt. De andere Muppets hebben ook rollen voor en achter de schermen. Fozzy mag het publiek opwarmen met zijn pogingen tot humor, Dr. Teeth en de band verzorgen de muziek, Gonzo schrijft de grappen en de Swedish Chef neemt de catering voor zijn rekening. Al deze vrolijke chaos wordt zogenaamd gefilmd door een documentaireploeg, in dezelfde stijl als The Office, Modern Family en Parks & Recreation. 

Hollywoodsterren en de Muppets

Net als in de films spelen tal van bekende acteurs en actrices een piepklein rolletje. Dat Miss Piggy elke avond drie sterren voor haar praatprogramma nodig heeft, maakt dergelijke cameos des te makkelijker. Zo kwamen in de eerste afleveringen Elizabeth Banks en Josh Groban voorbij, kreeg Fozzy het aan de stok met zijn idool Jay Leno en beleefde Kermit een bijna-botsing met Laurence Fishburne.

Meer over