Videoland-serie Zwarte Tulp komt op RTL 4

De serie Zwarte Tulp, die speciaal werd gemaakt voor RTL's Nederlandse streamingdienst Videoland, is vanaf 6 september gewoon te zien bij RTL 4.

In maart kwamen in één keer alle twaalf afleveringen van Zwarte Tulp online. Naar het voorbeeld van Netflix, dus een heel seizoen tegelijk, zodat de abonnees lekker kunnen bingewatchen: achter elkaar door kijken. Maar omdat Videoland nog maar 100.000 betalende abonnees heeft en Zwarte Tulp miljoenen kostte, is dat niet echt rendabel. Vandaar dat de dramaserie nu gratis en voor niets alsnog op RTL 4 te zien is. 

Mysterieus ongeluk

Zwarte Tulp draait om twee families uit de Bollenstreek. Door een mysterieus ongeluk in het verleden zijn de families aartsvijanden geworden. Hun jarenlange vete wordt versterkt en in leven gehouden door een race met als ultieme doel: als eerste een zwarte tulp kweken. Beetje bij beetje wordt het mysterie uit het verleden ontrafeld.

Sterrencast

Voor de cast heeft Zwarte Tulp grote namen weten te strikken: onder andere Huub Stapel, Marcel Musters, Gijs Naber, Anna Drijver en Benja Bruijning doen mee. NL Film, bekend van successeries als Penoza en Moeder, Ik Wil Bij De Revue, is de producent.

Zwarte Tulp is vanaf zondag 6 september om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
Bekijk de trailer van Zwarte Tulp

Meer over:

Reageren