Vierde seizoen Penoza nu zeker

29 augustus 2014 09:20 | tv-serie | Door Televizier

Het is 100% zeker dat er een vierde seizoen komt van de hitserie Penoza met Monic Hendrickx. De serie staat gepland voor het najaar van 2015.

De opnames zijn deze winter en volgens de KRO doen alle bekende gezichten weer mee. Dat zou betekenen dat Carmen, het personage van hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, de moordaanslag op haar leven overleeft.

De vraag is alleen hoe en hoe lang: vraag dat maar aan Thomas Acda. Hij had in het eerste seizoen een hele korte rol als haar echtgenoot (hij werd ook neergeschoten en belandde in coma).

Hoe dan ook: Monic zelf wil graag door. Ze had al eerder laten weten dat dit wat haar betreft niet het einde zou zijn. „Als het aan mij ligt, leeft Carmen nog. Ik ben nog lang niet klaar met Carmen, er is nog genoeg te vertellen."

Schrijver Pieter Bart Korthuis vertrekt

Drugsbazin Carmen van Walraven maakte het laatste seizoen privé en zakelijk een moeilijke tijd door. Ze weet niet meer wie ze nog kan vertrouwen in haar organisatie, haar man ging bij haar weg en met de kinderen ging het ook niet best.

Penoza 4 zal niet geschreven worden door vaste schrijver Pieter Bart Korthuis. Hij draagt zijn werkzaamheden over aan Oscar van Woensel die eerder werkte aan de serie Van God Los. Diederik van Rooijen blijft wel de regisseur.

Carmen is volop crimineel

Na het einde van Penoza 3 maakte Van Rooijen zich nog zorgen over een vervolg: „Ik zoek nog naar een frisse richting voor het plot. Een vierde seizoen mag niet minder worden dan deze reeks, maar dat wordt wel steeds moeilijker, ook omdat Carmen nu volop crimineel is. Het is lastig om te zorgen dat mensen met haar blijven meevoelen.”

Meer over