Vierde seizoen Penoza ‘op z’n vroegst 2015’ op tv

19 februari 2014 09:44 | tv-serie | Door Televizier

© Pief Weyman /pief.ca - Niels Gomperts in Penoza

Het ziet ernaar uit dat de Nederlandse misdaadserie Penoza met een vierde seizoen komt. De serie zal dan niet voor 2015 op de buis zijn.

Eerder werd al bekend dat producent De Levita ervan uit ging dat er een nieuw seizoen van Penoza komt.

KRO

Omroep KRO laat nu ook van zich horen in de Telegraaf: “De intentie is er, maar het is nog niet honderd procent zeker.”

Monic Hendrikcx

Als hoofdrolspeelster Monic Hendrikcx het voor het zeggen had, zou er zeker een nieuw seizoen van de serie komen, waarin zij de rol van Penoza Carmen op zich neemt, al is de toekomst van haar personage nog onzeker na de cliffhanger van seizoen drie.

Spannende cliffhanger

Na de laatste uitzending bleven kijkers in grote onwetendheid over het leven van de neergeschoten Carmen. “Als het aan mij ligt, leeft Carmen nog", zegt Monic. "Ik ben nog lang niet klaar met Carmen, er is nog genoeg te vertellen."

Noord Zuid

Fans zullen nog een poos in onzekerheid af moeten wachten. De politieserie Noord Zuid wordt dit jaar namelijk opgenomen en budget voor twee grote series is er waarschijnlijk niet.

2015

"Als Penoza 4 gemaakt wordt, is dat niet eerder dan in 2015, met de bedoeling de serie in hetzelfde jaar nog uit te zenden. Op dit moment worden alle mogelijkheden voor het vervolg onderzocht, dat geldt ook voor de rolbezetting", vertelt de KRO.

Hoe nu verder...?

Dat vervolg zou best nog grote veranderingen met zich mee kunnen brengen. Wat nu als Carmen de liquidatie niet overleefd? Hoe zal het dan verder gaan met haar kinderen Lucien en Nathalie?

Een moeder die op hoog niveau werkt in de onderwereld gaat je niet in de koude kleren zitten als mensen om je heen zomaar kunnen worden neergeschoten. Zal dochter Nathalie (Sigrid ten Napel) dan de nieuwe penoza worden en haar moeder opvolgen? Het blijft voorlopig nog een groot raadsel.

Penoza 3 kwam met een zinderende ontknoping in het najaar van 2013.

Meer over