Vierde seizoen Sherlock mogelijk het laatste

15 juli 2016 10:48 | tv-serie | Door Televizier

BBC-serie Sherlock krijgt een vierde seizoen, maar dat wordt mogelijk ook het laatste. Dat vertelde producent Steven Moffat in gesprek met The Telegraph. Volgens Moffat worden hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Martin Freeman te druk voor de serie. 

Volgens de producent is de BBC maar wat trots dat ze wereldsterren als Cumberbatch en Freeman hebben weten te strikken voor de serie. Het duo speelt de rollen van de illustere detective Sherlock Holmes en zijn helper, Doctor Watson. Het vierde seizoen verschijnt waarschijnlijk in het voorjaar van 2017 op de buis.  

Populariteit

Sherlock is een van de best bekeken programma's van de BBC. de afleveringen, die worden uitgezonden in driedelige miniseries, scoren hoge kijkcijfers. De Middeleeuws getinte Nieuwjaarsspecial trok maar liefst twaalf miljoen kijkers.  Gisteren werd de serie genomineerd voor zes Emmy Awards. 

Mogelijk het einde

Ondanks de immense populariteit, verwacht Moffat dat het einde nadert. "Ik weet niet hoe lang we hiermee door kunnen gaan. Ik ben van goede wil, maar ik heb niet het laatste woord. Ik zou enigszins verbaasd zijn als dit het laatste seizoen wordt, maar het is absoluut mogelijk."

Meer over