Voor de laatste keer Cristina Yang in Grey's Anatomy

29 September 2014 11:47 | tv-serie | Door Televizier

Afscheid nemen bestaat niet, zong Marco Borsato. Maar dat voelt toch anders voor de cast van Grey's Anatomy. Dr. Yang (Sandra Oh) vertrekt voorgoed naar Zürich.

Negen jaar lang vertoefte Cristina Yang oftewel Sandrah Oh in het Grey Sloan Memorial ziekenhuis. Ze was vanaf de allereerste aflevering van Grey's Anatomy van de partij, maar nu is het tijd voor verandering. Cristina krijgt een prachtbaan aangeboden in een ziekenhuis in Zürich waar ze de kliniek van Dr. Burke overneemt en stapt in de laatste aflevering van seizoen 10 op het vliegtuig.

Owen en Alex

Het wordt een emotioneel afscheid met ook nog een terroristische aanslag waarbij veel gewonden vallen. Dus in plaats van afscheid nemen, moet dr. Yang nog flink aan de bak. Omdat ze opereert krijgt Owen niet de kans gedag te zeggen, Cristina maakt wel schoon schip met Alex en vertelt hem eindelijk dat hij een goede dokter is. 

Geena Davis

Sandra Oh gaat weg bij Grey's Anatomy omdat ze volgens haarzelf alles uit de rol had gehaald wat erin zat. „Ik ben klaar om Cristina te laten gaan. Het is heel interessant om een personage zo lang te spelen, maar ik heb het gevoel dat Cristina zelf ook klaar was.” Op de vraag wat Sandra nu gaat doen is ze kort: „Slapen. En daarna zie ik wel.”

Het vertrek van Cristina schept ruimte voor twee nieuwe artsen in het ziekenhuis. Een van hen wordt gespeeld door Geena Davis.

Grey's Anatomy 20.30 uur, Net 5

Meer over