Waardige afsluiter van Penoza III

1 december 2013 14:20 | tv-serie | Door Televizier

Het derde seizoen van Penoza krijgt een zinderend slot. Het einde is volledig onvoorspelbaar en spannender dan ooit. Weet Carmen een oplossing te vinden voor haar enorme problemen?

Nog even terug naar het begin van het seizoen: Carmen van Walraven besluit nog een keer een grote klapper te maken in de wereld van de georganiseerde misdaad. Haar plan is om de criminele zaken daarna vaarwel te zeggen en een rustig leven te beginnen met haar kinderen. Carmen heeft haar opvolgster zelfs al gevonden. Maar de witwaszaak loopt al snel gigantisch uit de hand.

Ontvoering

De huidige situatie: Rechercheur Leeflang zit Carmen op de hielen. Bovendien ontvoert een woedende Speedy Carmens kinderen; ze krijgt ze pas terug in ruil voor 500 kilo cocaïne.

Luther

Oma Fiep kan het niet langer aanzien en wendt zich tot Carmens rechterhand Luther om te voorkomen dat Carmen en de kinderen het land ontvluchten.  Ze stelt drastische maatregelen voor, die volgens ­regisseur Diederik van Rooijen tot een Penoza-waardige afsluiting leiden.

Seizoen 4

De regisseur denkt overigens alweer na over een vierde serie. Van Rooijen: „De gesprekken erover komen langzaam op gang, maar ik zoek nog naar een frisse richting voor het plot. Een vierde seizoen mag niet minder worden dan deze reeks, maar dat wordt wel steeds moeilijker, ook omdat Carmen nu volop crimineel is. Het is lastig om te zorgen dat mensen met haar blijven meevoelen.”

1 miljoen kijkers keken op zondag 1 december naar het spectaculaire einde van Penoza.

Meer over