Waarschijnlijk Amerikaanse remake van Hollands Hoop

22 september 2015 11:08 | tv-serie | Door Televizier

© Merlijn Doomernik - VPRO

Er komt vermoedelijk een Amerikaanse versie van de Nederlandse serie Hollands Hoop. De gesprekken hierover zijn in een vergevorderd stadium.

Dat melden de VARA, NPO en NTR in een persbericht. En er is nog meer goed nieuws over de serie. Hollands Hoop wordt momenteel in Latijns Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland uitgezonden.

Gouden Kalf

Hollands Hoop was ook een succes in Nederland, de serie trok afgelopen jaar wekelijks 1 miljoen kijkers en won een Gouden Kalf voor beste televisieserie. Het verhaal van Hollands Hoop lijkt nogal op dat van de gelauwerde serie Breaking Bad, maar was daarom niet minder goed.

Wiet

De hoofdrol wordt gespeeld door Marcel Hensema als Fokke Augustinus, een forensisch psycholoog werkzaam in een gevangenis. Tijdens een burn-out krijgt hij te horen dat zijn vader is overleden. Daar is Fokke niet al te rouwig onder; hij had al jaren geen contact meer met de Groningse boer. Om de uitvaart te regelen, woont de psycholoog tijdelijk in zijn ouderlijk huis, een boerderij in Groningen, genaamd Hollands Hoop (tevens de naam van een wietsoort). Daar ontdekt hij dat zijn strenge vader een behoorlijk lucratieve wietplantage runde. Fokke komt er al snel achter dat hij niet veel keus heeft: hij neemt tegen wil en dank de leiding van de wietplantage over

Meer over